Novosti|

Prošli tjedan je u nastavno-sportskoj dvorani u Belišću po prvi put održana sportsko-kulturna manifestacija Lino višebojac.

Lino višebojac jedna je od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u kojoj djeca kroz sportska natjecanja stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti.

Na današnjem natjecanju sportske vještine pokazalo je ukupno 24 učenika i učenica OŠ Ivana Kukuljevića Belišće od 5. do 8. razreda. Manifestacija je započela pozdravnim riječima ravnatelja OŠ Ivana Kukuljevića Darka Kovača i zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića koji je manifestaciju službeno otvorio.

Učenici su se natjecali u šest disciplina ( slobodna bacanja u košarci, sedmerac u rukometu i nogometu, skok u dalj, trčanje i potezanje užeta), a podršku su im dali i poznati sportaši: rukometašica Podravke Selena Milošević, trener NK Belišće Ivica Grnja te nogometaš NK Belišće Zoran Ratković. U revijalnom dijelu nastupili su učenici razredne nastave.

Nakon zbroja svih bodova najboljim sportašima proglašeni su Aurora Jurkin i Fran Štokić. Pobjednici će nastupiti na finalnom natjecanju u Zagrebu gdje će imati prilike ostvariti svoj sportski san.

Podravka, sponzor Lina višebojca nagradila je natjecatelje, dobitnike, ali i navijače svojim proizvodima.

Glavni organizatori i sponzori su Sportske novosti i Podravka uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content