Novosti|

Manifestacija „Mali grad, veliki ljetni doživljaj“ nastavljena je i u subotu, 15. srpnja, likovnom i kiparsko-restauratorskom kolonijom koja je održana na prostoru između novog krila Muzeja Belišće te Turističke Zajednice grada Belišća s početkom u 9 sati.

Umjetničku koloniju otvorio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji se ovim putem zahvalio svim umjetnicima, ne samo na ovoj koloniji, nego i na izuzetnom angažmanu tijekom cijele godine. Prisutnima se obratio i predsjednik Likovne udruge Ivan Vajda, koji se zahvalio Gradu na ukazanom povjerenju i podršci u njihovom radu.

Na koloniji je sudjelovalo 15 slikara, članova LU Bel-Art, desetero djece koji su tijekom godine pohađali likovne radionice te članovi Udruge za kulturu i umjetnost ZUM.

Belišćanski umjetnik Zdenko Krulić i voditelj Muzeja Tomislav Kuna bili su zaduženi za premazivanje drvenih kipova premazom za impregnaciju koje štiti drvo od vanjskih utjecaja, dok su za to vrijeme slikari Bel-Arta stvarali nova umjetnička djela. Tema za slikanje bila je slobodna pa se tu našlo mrtve prirode, morskih i slavonskih pejzaža i portreti  u različitim tehnikama, od akrila, suhog pastela i ulja na platnu do akvarela.

Radove nastale na ovoj koloniji građani će moći pogledati u prostorijama belišćanskog Muzeja, a kako doznajemo od voditelja Muzeja Tomislava Kune, uz pomoć Ministarstva kulture i Grada Belišća obnovljen je tavanski prostor u staroj zgradi Muzeja koji će ubuduće služiti za radionice, a možda i kao galerijski prostor.

Tekst: Tin Lacković
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content