Novosti|

Usprkos epidemiji COVID-19 vrijedni zaljubljenici u slikarstvo, članovi Pannon-Arta uspjeli su postaviti  međunarodnu izložbu u Baji (Republika Mađarska) u kojoj su dioništvo uzeli i belišćanski slikari.

Izložba pod nazivom „Pannon rege“ okupila je velik broj izlagača iz tri države: Mađarske – Pannon-Art Dušnok, Srbije –  HLU Cro-Art Subotica i Hrvatske – Bel-Art Belišće. Iako nažalost bez službenog otvorenja, ova izložba postavljena je 6. studenog u galerijskom prostoru Kulturne palače Bačke u samom centru grada Baje, a moguće ju je pogledati do 27. siječnja 2021. godine. Nažalost zbog nemogućnosti otpreme slika u Mađarsku, u ovoj postavi izložene su slike samo pet slikara iz Hrvatske, odnosno Belišća, a to su Jadranka Berak, Vesna Vajda, Ivan Vajda, Antun Sabo i Tin Lacković.

„U 2020. godini iz svima poznatih i objektivnih razloga smanjen je broj zajedničkih aktivnosti ovih tri inače izuzetno aktivnih udruga. Stoga se i ovom velikom izložbom nastoji nastaviti njegovati međunarodna suradnja, koja uspješno traje petnaestak godina, kroz slikarske kolonije, izložbe i druženja“, poručio je predsjednik Likovne udruge Bel-Art Ivan Vajda.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content