Novosti|

Danas je grad Belišće posjetio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža sa suradnicima. Povod radnom obilasku bio je završetak građevinskih radova na rekonstrukciji dijela državne ceste D517 i izgradnje dvaju kružnih tokova u gradu Belišću.

U svojoj izjavi, Krleža je izrazio iznimno zadovoljstvo ostvarenom dinamikom radova i istaknuo kako je prošlo otprilike godinu dana od prvih razgovora o projektu do njegove realizacije. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić još je jednom naglasio važnost ove investicije za daljnji gospodarski razvoj grada Belišća, a Zoran Uranjek, član uprave HF Belišće, podsjetio je kao je realizacija ovog projekta utjecala na povećanje proizvodnog pogona te na otvaranje nekoliko desetaka novih radnih mjesta.

Rekonstrukcija državne ceste D517 i izgradnja dvaju kružnih tokova projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna, a radovi su započeli u lipnju ove godine. Ukupna duljina zahvata na državnoj cesti iznosila je 1.800 metara, a osim dvaju kružnih tokova, izgrađene su pješačke i biciklističke staze u cestovnom koridoru te cestovna rasvjeta. Posebna vrijednost projekta je i izgradnja odgovarajućih spojeva gospodarske zone Sjever s državnom cestom.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content