Novosti|

U srijedu, 6. svibnja 2015. godine u Velikoj vijećnici grada Belišća održan je koncert solista i zborova povodom obilježavanja Dana grada Belišća. Na koncertu su nastupili najbolji učenici Glazbene škole Valpovo-Belišće, Pjevački zbor Srednje škole Valpovo i Crkveno-pjevačko društvo “Mir”.

Prigodnim je riječima nazočne pozdravila voditeljica Glazbene škole Valpovo-Belišće Tihana Ivanković i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Tom prigodom upriličena je i malena svečanost za šestero učenika Glazbene škole koji su na nedavno održanim međunarodnim natjecanjima postigli izvrsne rezultate. Čestitajući nagrađenim učenicima na postignutim rezultatima, zamjenik gradonačelnika zaželio je učenicima puno uspjeha u daljnjem bavljenju glazbom te je uručio prigodne poklone dobitnicama prvih triju nagrada na Međunarodnom natjecanju pijanista Memorijal “Jurica Murai” u Varaždinu Leoni Ivanković, Lani Maltar i Ani Topalović, dobitnicama druge i treće nagrade na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi u Splitu, Petri Sušić (violina) i Luciji Šimić (flauta) te Dominiku Miloševiću (bisernica), dobitniku prve nagrade na Međunarodnom natjecanju u Subotici.

Koncert je započeo izvedbama nagrađenih učenika Glazbene škole koji su izveli glazbena djela R. Matza, A. Kabilja, F. Burgmullera, J. B. Accolaya, A. Smita, F. Chopina i Rimski-Korsakova.

U drugom su dijelu koncerta nastupili Pjevački zbor Srednje škole Valpova i Crkveno-pjevačko društvo “Mir” pod ravnanjem dirigenta Želimira Sušića. Koncert je završio zajedničkom izvedbom skladbe Moja domovina.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content