Novosti|

U petak, 10.listopada 2014. godine, ravnateljica Vlasta Vicić i knjižničarka Jasna Andrišić iz Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, zajedno s nekoliko članova Udruge Zvono, a uz pomoć Grada Belišća i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, uputile su se u Gunju kako bi odvezle humanitarnu pomoć koja se u knjižnici skupljala za Društvo osoba s invaliditetom „ Zvjezdice“ iz Gunje. Povod za ovu akciju stigao je iz Pule, od gospođe Loredane Petković, koja je donirala šivaći stroj i različite tkanine za šivanje, a građani Belišća skupili su još puno kreativnog materijala te se pridružili ovoj akciji.

Stjepanka Leporiz koja vodi ovu udrugu na volonterskoj bazi, vrlo srdačno je dočekala ekipu iz Belišća, a korisnici iz Zvona družili su se i aktivno sudjelovali u radionici s korisnicima iz Gunje. Iz udruge Zvono išla je i zaposlenica Božica Šomođi koja je povezla pet korisnika iz udruge.Ovaj susret je prvi, ali sigurno ne i posljednji, jer su obje strane zaključile da su Gunja i Belišće vrlo blizu i da je suradnja moguća i vrlo poželjna.

Belišćanska knjižnica se od srca zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, a to su: Loredana Petković, Anica Birovljević, Ivan Paloh, Ana Schneider, Danica Lebinac, Ružica Mađarić, Suada Koralija, Mirjana Pilicar, Ljiljana Eberl, Snježana Biondić, Vanesa Šerić, Đurđica Grgurić, Marta Lešnjaković, Marica Perković, Zdenka Lacković, Ljiljana Žigić, Anica Bračevac, Milica Sipl, Katica Šuštar, Vesna Maričić i Ljerka Vučković.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content