Novosti|

Kajakašice, kajakaši i kanuisti Kajak kluba Belišće osvojili su prvo mjesto i naslov prvaka Hrvatske u najjačoj, seniorskoj konkurenciji, na Državnom prvenstvu održanom proteklog vikenda (od 1.do 3. kolovoza ) na Jarunu u Zagrebu. Pobjede Belišćana na olimpijskim stazama od 200, 500 i 1.000 metara, bile su brojne i uvjerljive što je donijelo nedostižnu prednost od 307 bodova.

Drugo mjesto zauzeli su članovi KKK “Matija Ljubek” iz Zagreba sa 273 osvojena boda, treće kajakaši “Olimpika” iz Slavonskog Broda sa 204 boda, četvrto “Jarun” Zagreb sa 201 bod, peto “Marsonija ” Sl.Brod sa 105 , itd. Ovogodišnje osvajanje naslova ekipnih pobjednika, devetnaesta je titula državnog prvaka u seniorskoj konkurenciji, u bogatoj, 65. godišnjoj povijesti Kajak kluba Belišće.

Uz ekipni naslov, Belišćani su osvojili i osam naslova državnih prvaka i isto toliko zlatnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji na olimpijskim stazama. Državi prvaci za ovu godinu i osvajači zlatnih medalja su Maja Sudar u kajaku jednosjedu na 200 m, Dino Magušić također u šprinterskoj disciplini – kajaku jednosjedu na 200 m.

Zlatnim medaljama i naslovima državnih prvaka okitili su se i Marko Jelkić i Denis Habus u dvokleku na 1.000 m, Petar Ivić i Marko Jelkić u dvokleku na 200 i 500 m, te Ivan Šabijan, Marko Jelkić, Petar Ivić, Branimir Ljutak i Denis Habus u posadama kanua četverokleka C-4 na 200, 500 i 1.000 metara.

Uz osam naslova i zlatnih medalja, Belišćani su, u pojedinačnoj konkurenciji osvojili i 6 srebrnih medalja i 9 brončanih. Srebrne medalje osvojile su seniorke Maja Sudar, Matea Jelkić, Kristina Korošić i Lidija Zanoški u utrkama kajaka dvosjeda i četveraca na 200, 500 i 1.000 metara.

Osvajači brončanih odličja na seniorskom državnom prvenstvu za ovu godinu su i kajakaši Mario Rakmić, Nino Vučković, Dino Magušić i Alen Vučković, te kanuisti Ivan Orešković, Dejan Heđa, Blaž Balentić, Goran Posavac i Kristijan Pitner. Odličja su osvojili u grupnim čamcima, na stazama od 200, 500 i 1.000 metara.

Osvojeni naslov državnih prvaka na ovom prvenstvu, na kratkim, olimpijskim stazama, drugi je u ovoj kajakaškoj sezoni. Prvi su Belišćani osvojili u travnju na ekipnom natjecanju u kajakaškom maratonu. Sada sa dva naslova državnih prvaka  ozbiljno konkuriraju za najuspješniji sportski klub u gradu, ali i na županiji.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content