Novosti|

Ovogodišnji jubilarni 10. Susreti djece hrvatskih branitelja održani su u Savudriji u odmaralištu „Veli Jože“ od 29. kolovoza do 1. rujna. Na susretu je sudjelovalo 422 djece, starosne dobi od prvog do osmog razreda, predstavnici gotovo svih hrvatskih županija koje su na regionalnom nivou izborila plasman na državni susret. Osječko – baranjska županija bila je zastupljena s 53 djece, što je najveći broj predstavnika do sada, a radi se o djeci iz Belišća, Valpova, Marijanaca, Donjeg Miholjca, Bilja i Osijeka, dok je s područja Valpovštine sudjelovalo 20 djece, što je najveći broj do sada. S djecom iz naše županije u Savudriji je boravilo i šestero voditelja – Smiljana Lukić i Sanja Grubešić iz Osijeka, Matajs Flajc, Karlo Kaptalan i Zlatko Rogač iz Belišća i Mladen Dukmenić iz Marijanaca.


Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti glavni je pokrovitelj ovih susreta, a Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je glavni nositelj programa susreta. Nakon službenog otvaranja jubilarnih Susreta, djeca su se natjecala u sportskim disciplinama, kulturnim radionicama i društvenim igrama (mali nogomet, odbojka, graničar, likovna i glazbena radionica, radionica modeliranja, igranje Playstation 3, elektronski pikado i stolni nogomet). U slobodno vrijeme, a bilo ga je dosta, djeca su uživala na plaži i kupanju u moru, dok su u večernjim satima uživali uz zabavne aktivnosti.

Na završnoj večeri službeno su proglašeni rezultati po disciplinama i radionicama, a najbolji su nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima. Osječko-baranjska županija osvojila je ukupno pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje, dok su djeca branitelja s područja Valpovštine osvojila dva zlata, dva srebra, te po jedno četvrto i peto mjesto.

Rezultati Osječko-baranjske županije

S područja naše županije sudjelovalo je 53 djece.
Ekipa odbojkašica (Patricija Plantić, Iva Pernjek, Iva Nađ, Dorotea Jurić, Sena Rakipović, Ina Kovač, Sandra Stubičan i Tea Runje), pod vodstvom Karla Kaptalana osvojila je treće mjesto. U graničaru je prvo mjesto osvojila ekipa iz Osijeka (Marija Delaš, Lucija Opačak, Martina Vidaković, Helena Klarić, Ana Ivandija, Doris Andrijević, Matea Alšić i Suzana Ristić), a voditeljica je bila Sanja Grubešić.

U kategoriji modeliranja 1. do 5. razreda, gdje je voditeljica bila Smiljana Lukić, prvo mjesto osvojila je Lana Pralija, a drugo mjesto Marko Ganjto, oboje iz Osijeka. Smiljana je bila voditeljica modeliranja i za uzrast od 6. do 8. razreda, gdje je Vanessa Stanković iz Donjeg Miholjca osvojila prvo mjesto. Također, vodila je i glazbenu radionicu, u kojoj je treće mjesto osvojila Lorena Grbeša iz Bilja.

Zlatko Rogač bio je voditelj natjecanja u elektronskom pikadu za uzrast od 1. do 5. razreda, gdje su pobjedu odnijeli Valpovčani Lea Barić (prvo mjesto) i Leon Barić (drugo mjesto). Rogač je vodio i natjecanje u stolnom nogometu za starije, a tu je prvo mjesto osvojio Domagoj Bošković iz Donjeg Miholjca u paru s predstavnikom Sisačko – moslavačke županije, dok su na drugom mjestu završili Dorijan Ranogajec i Denis Paliž iz Bilja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content