Novosti|

ivana-sojat-kuci_5

Mjesec hrvatske knjige, koji je počeo 15. listopada, nastavlja se i ovoga tjedna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće i to s trima aktivnostima.

Dan hrvatskih knjižnica je 11. studenog i on se obilježava na različite načine u čitavoj zemlji, a belišćanska knjižnica je odlučila da to bude dan kad knjižnica otvara svoja vrata svima onima koji se žele informirati o njenom radu. Bit će to i dan na koji će, svi oni koji se učlane, dobiti knjigu na poklon.

U četvrtak, 12.11. organizirat će se još jedna kreativna radionica za djecu na kojoj će svi prisutni napraviti jedan predmet vezan uz ovo godišnje doba-jesen.

Petak, 13.studenog u 19 sati, rezerviran je za još jedan književni susret. Bit će to susret s osječkom književnicom Ivanom Šojat-Kuči, autoricom vrlo čitanog romana Unterstadt te ostalih djela (Ničiji sinovi, Mjesečari, Ruke Azazelove, itd).

Ovo je drugi dolazak ove književnice u Belišće te se pozivaju svi zainteresirani građani da dođu na ponovni susret s književnicom koja je dobila mnoge nagrade za svoj rad. Roman Šamšiel, 2002., nagrađen je na Kozarčevim danima u Vinkovcima Poveljom za uspješnost, a roman Unterstadt, 2009., osvaja nagradu za književnost Vladimir Nazor (2010.), nagradu Ksaver Šandor Gjalski za najbolji roman (2010.), nagradu Fran Galović za najbolje prozno djelo zavičajne tematike (2010.) i nagradu Josip i Ivan Kozarac za knjigu godine (2010.)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content