Novosti|

Proteklih nekoliko dana ponovno su bila uzbudljiva u glazbenoj školi. Kako je već ranije najavljivano, učenici i dalje marljivo rade i odlaze sa svojim nastavnicima na natjecanja pokazati svoje znanje i odmjeriti snage i s drugim natjecateljima. Djecu takva natjecanja motiviraju i nagrađuju.

Ana Topalović i Lana Maltar s nastavnicom Stelom Maletić predstavljale su glazbenu školu na međunarodnom natjecanju klavira “Primavera” u Bijeljini. Ana je osvojila visoku prvu nagradu, a Lana vrlo visoku drugu, nedostajalo joj je svega 0,33 boda za prvu. U konkurenciji brojnih škola (Beograd, Sarajevo, Tuzla, Niš…) ponovno su iskočili u vrhu što djelatnike glazbene škole iznimno veseli.

Na međunarodnom natjecanju puhača “Woodwind&Brass” u Varaždinu natjecale su se tri predstavnice na flautama. Najmlađa ovogodišnja natjecateljica Leona Škrinjar tek sedmi mjesec uči flautu, a već se okušala na natjecanju i osvojila vrlo visokih 93,67 bodova i drugu nagradu. Rea Perak također je krasnim nastupom u svojoj kategoriji osvojila drugu nagradu, a Lucija Šimić, u već vrlo ozbiljnoj kategoriji, visoku treću nagradu. Sve ih je za natjecanje pripremila nastavnica Matea Bušetinčan. Vrijednim nastavnicama od srca čestitamo na njihovom trudu i znanju.

Ponosni i itekako zadovoljni novim uspjesima iz glazbene škole vesele se novim natjecanjima u travnju i svibnju. Iako natjecanja nisu cilj glazbenog obrazovanja, ona svakako djeluju na intenzivan razvoj učenika i poticaj svim ostalim polaznicima glazbene škole. Sudeći po broju nagrada, može se već sada reći da će ova školska godina biti za pamćenje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content