Novosti|

Udruga Zvono ove je godine organizirala 10. Festival bundeva koji se održao 7. i 8. listopada. Ovogodišnji Festival u dva dana posjetiteljima je ponudio mnoštvo zanimljivih sadržaja.

U petak, 7. listopada, održana je radionica za mlade o društvenom poduzetništvu. Radionicu je organizirao Klub mladih Garaža, a sudjelovali su učenici Srednje škole Valpovo. Učenici su se tijekom radionice upoznali s pojmom društvenog poduzetništva i imali su priliku razvijati svoje društveno poduzetničke ideje. U popodnevnim i večernjim satima građani su mogli sudjelovati u rezbarenju bundeva, a zatim i u koncertu jazz grupe Sing Song Swing iz Osijeka. Unatoč kiši i lošijem vremenu koncert je ispunio očekivanja građana.

Subotu, 8. listopada, obilježio je tradicionalni sajam domaćih proizvoda na kojem je ove godine sudjelovalo više od 40 izlagača. Sudionici su Belišćanima predstavili svoje proizvode od bundeve, ali i druge domaće proizvode. Djeci i mladima bili su pripremljeni različiti sadržaji – kruh na plotni, radionica rezbarenja, eko vrtuljak, jahanje konja, ali i oslikavanje lica u Jesenkinoj kućici. Kao i svake godine, najmlađima su svoje vještine predstavili i izviđači iz Izviđačkog odreda Iovallios Valpovo.

Za sve posjetitelje ručak su pripremali članovi udruge Kotličari Belišće, a ujedno su održali i prvu radionicu pod nazivom „Mala škola kuhanja“.

U provedbi i organizaciji Festivala sudjelovali su i volonteri Lokalnog volonterskog centra koji su doprinijeli kvaliteti Festivala, i to s oko 300 volonterskih sati. U organizaciju se uključila i Turistička zajednica grada Belišća i svojom podrškom pridonijela organizaciji 10. Festivala bundeva koji je bio najposjećeniji do sada, a postao je poznat i u cijeloj Hrvatskoj.

Udruga Zvono i LVC zahvaljuju se svima na doprinosu i na sudjelovanju na 10. Festivalu bundeva!

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content