Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće nastavlja s ljetnim kreativnim radionicama i u kolovozu. Tako je u četvrtak, 3. kolovoza 2017. godine, održana radionica izrade ukrasnih kutijica i omotnica od papira. Radionicu je vodila knjižničarka Dijana Milišić-Zečević, koja je prisutnim djevojčicama pokazala kako se mogu izraditi kutijice i omotnice pomoću Ultimate pro kovčega namijenjenog za izradu raznih papirnih predmeta. Važno je istaknuti kako je Knjižnica taj multifunkcionalni kovčeg kupila novcem odobrenim od Ministarstva kulture za svoj projekt “Stvarajmo u knjižnici” koji se provodi tijekom cijele ove godine.

Za dodatno ukrašavanje raznobojnih kutijica i omotnica koristile su se šljokice, gliteri, šarene perlice, svilene vrpce i grickalice za papir u različitim oblicima. Djevojčice su također naučile kako se pomoću Ultimate pro kovčega mogu izraditi mašnice i utisnuti reljefni motivi na papirnoj površini.

Zbog iznimnog interesa za ove kreativne radionice, iz Knjižnice pozivaju sve zainteresirane da i dalje pomno prate njihovu facebook stranicu kako bi se pravovremeno prijavili na neku od sljedećih radionica.

Tekst i foto: Dijana Milišić-Zečević (Gradska knjižnica i čitaonica Belišće)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content