Novosti|

U subotu, 11. srpnja 2015. godine, povodom Međunarodnog dana suradnje i Svjetskog dana stanovništva koji se u svijetu tradicionalno obilježava 11. srpnja, dvadesetak korisnika projekta „Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća“, koji već drugu godinu uspješno provodi Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Belišća, uz odličan roštilj koji je za tu prigodu pripremao Matej Pavlović, te pjesmu i zabavu, ugodno se družilo na odmorištu Drava u Bistrincima.
Ovo druženje umirovljenika i starijih osoba grada Belišća organizirano je u sklopu provedbe projekta izvaninstitucionalne skrbi o umirovljenicima i starijim osobama koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi. Kroz projekt nastoji se povezati sve sudionike u lokalnoj zajednici koji, uz suradnju i potporu Ministarstva socijalne politike i mladih te jedinice lokalne samouprave, mogu pridonijeti cjelovitoj skrbi o umirovljenicima i starijim osobama.
Projekt je iznimno vrijedan jer uključuje rad jednih za druge, što znači da su u provedbi ovog projekta najvećim dijelom angažirani volonteri uz stručne vanjske suradnike koji su angažirani za pojedine specifične aktivnosti. Na taj se način promovira volontiranje unutar udruga i lokalne zajednice te istovremeno starijim osobama pruža mogućnost da svojim angažmanom prevladaju socijalnu isključenost i uspješno se integriraju u život lokalne zajednice podižući kvalitetu vlastitog života.
Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Belišća za korisnike Dnevnog boravka, umirovljenike i starije osobe te zainteresirane građane grada Belišća i Valpovštine krajem mjeseca kolovoza organizira izlet u Varaždin na Špancirfest o čemu će pravovremeno izvijestiti javnost.
Dnevni boravak za umirovljenike i starije osobe grada Belišća otvoren je svakog radnog dana od 09,00 do 13,00 sati te od 15,00 do 19,00 sati.
Udruga umirovljenika i starijih osoba poziva sve umirovljenike i starije osobe grada Belišća da se uključe u ponuđene aktivnosti ovog hvalevrijednog projekta koji uspješno provode Branka Pavlović i Marinela Jurković.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content