Novosti|

????????????????????????????????????

Jučer je u Velikoj vijećnici grada Belišća, održana javna tribina o natječaju za energetsku obnovu obiteljskih kuća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koju je organizirao Odjel za prostorno uređenje i gospodarstvo Grada Belišća.

Predstavnici tvrtki MD solar d.o.o. iz Osijeka i Relaxo d.o.o. iz Belog Manastira, zainteresiranim građanima su prezentirali svoja iskustva u provedbi prošlogodišnjeg natječaja i najavili detalje o nadolazećem natječaju koji treba biti objavljen do kraja ožujka.

-Građani će imati priliku ostvariti pravo na sufinanciranje energetske obnove obiteljske kuće zamjenom vanjske stolarije, toplinskom izolacijom vanjskih zidova, stropova i podova prema negrijanim prostorijama te toplinskom izolacijom krova, ugradnjom kondenzacijskih plinskih kombi bojlera i sustava za rekuperaciju zraka, najavio je Dragan Kovačević iz tvrtke MD solar.

Ovisno o indeksu razvijenosti, građani će moći ostvariti subvencije u visini od 40% do 80 % troškova za navedene radove. Za razliku od prošlogodišnjeg natječaja, Fond ove godine sam provodi natječaj i izravno ugovara sufinanciranje sa zainteresiranim građanima. Za sudjelovanje na natječaju građani će se javiti ovlaštenim energetskim certifikatorima čije podatke će objaviti Fond, nakon čega će inženjeri izaći na teren, utvrditi da li kuća ispunjava uvjete natječaja i dati prijedloge mjera za provedbu energetske obnove na osnovu kojih će građani zatražiti ponude za izvođenje radova

Tvrtke MD solar d.o.o. i Relaxo d.o.o. su predstavile svoj program u kojem investitora vode korak po korak kroz proces obnove, identifikacijom postojećeg stanja, izradom ponude, izvođenjem radova, izradom energetskog certifikata i konačnim povlačenjem sredstava od Fonda, po sistemu “ključ u ruke”.

Ove godine je na raspolaganju 600 milijuna kuna sredstava Fonda i procjenjuje se da će se provesti obnova oko 10.000 obiteljskih kuća samo ove godine. Programom energetske obnove obiteljskih kuća predviđena su sredstva za obnovu do 2020. godine.

Izvor: portal Valpovština.info

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content