Novosti|

Proteklog vikenda u prostorijama ZTKVB održan je 20. JOTI (Jamboree On The Intenet)

Kao i svake godine, treći puni vikend u listopadu rezerviran je za veliki međunarodni susret u organizaciji svjetske izviđačke organizacije (WOSM). Ovaj međunarodni izviđački susret na internetu – (JOTI), omogućava da izviđači širom svijeta dobiju priliku kontaktirati i upoznati svoje izviđačke kolege iz dalekih zemalja.

Često se ti kontakti očuvaju više godina i prethodnica su kasnijim susretima.

JOTI je službena akcija WOSM-a od 1996. godine. Savez izviđača Hrvatske redovito sudjeluje od 1997. godine. O.I. “Iovallios” u suradnji i uz pomoći ZTK Valpovo – Belišće u toj akciji sudjeluje od 2004. godine.

Ukratko to je akcija u kojoj je cijeli izviđački svijet 48 sati na internetu. Tema ovogodišnje akcije bila je: “Otkrijmo naš svijet!”

Na početku akcije njihove mlade članove upoznali su s povijesti ove akcije, načinom komunikacije i priliku da kroz praktičan rad putem skautskih kanala (web platforme), ostvare kontakte i razmjene izviđačka iskustva. Dvodnevna odredska aktivnost okupila je četrdesetak članova odreda među kojima su najbrojniji najmlađi sudionici, pčelice i poletarci Družine “Petar Pan”. Zajedno su ostvarili preko 300 kontakata širom naše “plave lopte”.

Naravno da je najviše kontakata ostvareno sa susjednim zemljama i zemljama Europe, dok neke od udaljenijih zemalja i sudionika koje su imali priliku kontaktirati i s kojima je ostvarena komunikaciju su: Pramuka – Indonesia, Fatwa – Indonesia, Pascal – Netherlands, Alejandro Aguilar– Merida, Venezuela, Leo – Portugal … Filipini, Nambija, Singapur, Novi Zeland.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content