Novosti|

Crkveno pjevačko društvo MIR iz Belišća u prosincu 2015. godine odradilo je nekoliko dojmljivih i upečatljivih nastupa te na taj način ponovno osvijetlilo obraz Župe sv. Josipa Radnika u Belišću i Grada Belišća.

Već krajem studenoga, točnije u subotu 29.11. mirovci su nastupili na Trgu Ante Starčevića u Belišću na pozornici pored klizališta te u polusatnom programu izveli neke adventske i druge crkvene pjesme i na taj način počeli s pripravom za najljepši kršćanski blagdan Božić.

Posebno je zanimljiv bio vikend pred Božić, gdje su mirovci nastupili na dva božićna koncerta. U Vukovaru je 19.12. u 19 h održan tradicionalni koncert kojeg HRT poklanja Gradu Vukovaru pod nazivom „Tiha noć u Vukovaru“. Na koncertu su nastupile mnoge estradne zvijezde uz pratnju orkestra Tamburaške škole Batorek iz Osijeka i Crkvenog pjevačkog društva MIR iz Belišća.

U sličnoj postavi, ekipa iz Vukovara dan poslije u nedjelju 20.12. preselila se u Belišće i ondje održala još jedan koncert za pamćenje pod nazivom „Božić u Belišću“. Koncert iz Vukovara bit će emitiran na drugom programu Hrvatske radio-televizije na badnjak 24.12. u 20:15 sati.

Za kraj mjeseca prosinca MIR je ostavio svoj tradicionalni samostalni božićni koncert na koji pozivaju sve ljude dobre volje željne dobre glazbe i pozitivne blagdanske atmosfere jer su pod ravnanjem maestra Želimira Sušića priredili bogat i raznolik program crkvenih i svjetovnih božićnih pjesama. Koncert se održava 29.12. (utorak) u 19:00 sati u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću. Ulaz na koncert je besplatan, no posjetitelji mogu sati dobrovoljni prilog za još uspješniji i kvalitetniji rad zbora u sljedećoj godini.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content