Novosti|

Zahvaljujući angažmanu predsjednika Udruge za kulturu i umjetnost “ZUM” Vlade Junga u suradnji s voditeljem Muzeja “Belišće” grada Belišća Tomislavom Kunom, tijekom ljetnog perioda u gradu Pagu postavljena je izložba “INDUSTRIJSKA BAŠTINA ISTOČNE HRVATSKE”.

Ova je izložba dio arhive Muzeja “Belišće”, a nastala je u suradnji s Muzejskom Udrugom Istočne Hrvatske  http://www.muih.hr/

Paralelno uz ovu izložbu postavljena je i izložba fotografija sedam naših lokalnih fotografa amatera, inače članova fotosekcije unutar udruge “ZUM” uz koju su na jednom od naših najljepših jadranskih otoka, mještani Paga kao i brojni turisti koji pohode naše morske destinacije, mogli vidjeti i dijelove kontinentalne Hrvatske koju su fotografi Udruge dočarali svojstveno onako kako svaki autor vidi Slavoniju.

Sama izložba postavljena je u centru grada Paga nedaleko od glavnog gradskog trga u prostoru Crkve sv. Jurja. Postav izložbe moći će se pogledati do 30. srpnja 2017.godine.

Ova inicijativa belišćanske udruge “ZUM” i Muzeja “Belišće” trebala bi biti inicijalni okidač za daljnju suradnju dvaju gradova kako na kulturno-turističkom planu tako i na gospodarskom, a što će nam nadolazeće vrijeme pokazati.

Predsjednik udruge “ZUM”  Vlado Jung razgovarao je s gradonačelnikom grada Paga gosp. Fabijanićem, koji je zadovoljan inicijativom postavljanja izložbe u gradu Pagu te je obećao razmjenu kulturnog života s gradom Belišćem, te će na tom planu poraditi već tijekom jesenskog perioda ove godine.

Tekst i foto: Vlado Jung i Dubravko Maričić (Udruga “ZUM”)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content