Novosti|

U subotu, u prostoru udruge sportskih ribolovaca Belišće, s lijeve obale rijeke Drave održana je redovita izborna skupština Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće, udruge za sportove u prirodi, turizam i ekologiju.Osim većine članova kluba, skupštini su prisustvovali predstavnici Osječko baranjske županije, Zajednice sportskih udruga Belišća, te brojnih partnerskih organizacija: UHDDR-a Belišće, Hrvatskog planinarskog društva Belišće, Ekološko – nautičke udruge Dravski vukovi iz Svetog Đurđa, biciklističkog kluba Maraton team iz Donjeg Miholjca, itd.

Sjednicu skupštine otvorio je predsjednik udruge, Christian Uskoković koji je ujedno podnio skupštini i izvješće o radu Kluba. U svom govoru evocirao je uspomene na dane kada je udruga bila tek u začetku, te je naveo da je od male grupice entuzijasta koja se počela baviti pustolovnim sportovima (do tada gotovo nepoznatom vrstom sporta u istočnoj Hrvatskoj) u četiri godine rada udruga postala respektabilna organizacija koja je odavno nadrasla okvire grada Belišće, te sada okuplja i članove iz Virovitice, Daruvara, Zagreba…, te iz Republike Slovenije.

U nastavku izlaganja predsjednik kluba se osvrnuo na aktivnosti u protekloj, 2011. godini: „U protekloj godini klub je imao brojne natjecateljske, revijalne i organizacijske aktivnosti. Članovi kluba su sudjelovali na svim utrkama pustolovne i treking lige Hrvatske. Od revijalnih aktivnosti tradicionalne su postale veslačko – biciklističko hodočašće u Aljmaš; jedinstvena manifestacija koja ima rekreacijski, turistički i religiozni karakter, te biciklijada povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Klub je prošle godine također organizirao i tri utrke: drugo izdanje međunarodne pustolovne utrke Baraber adventure race, koja je od prošle godine sastavni dio Hrvatske pustolovne lige, XC utrku Baraber Jugovača, koja je u sastavu Slavonske brdsko biciklističke lige, a prošle godine smo organizirali i prvu treking utrku u Slavoniji, Papuk trek u Orahovici, budući da je pokrovitelj utrke, grad Orahovica bio iznimno zadovoljan sa manifestacijom, već je potpisan i ugovor za održavanje Papuk treka i ove godine.“

Nakon usvajanja Izvještaja o radu, Izvještaja nadzornog odbora, te financijskog izvještaja izabrano je novo vodstvo udruge za slijedeće četverogodišnje razdoblje; izabran je sedmeročlani Izvršni odbor u slijedećem sastavu: Christian Uskoković, predsjednik, Angel Milišić Zečević i Davor Novaković dopredsjednici, Marko Pavić, tajnik, te članovi Stjepan Madžarić, Dario Novoselić i Ružica Jukić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Mario Šabjan, a za članove Luka Ujvari Čeh i Dejan Mostina.

Nakon reizbora, predsjednik se zahvalio članovima na iskazanoj podršci, te rekao nekoliko riječi o planovima kluba u slijedećem razdoblju. Naglasio je da su prioriteti kluba organiziranje slavonske treking lige koja bi objedinjavala utrke na slavonskim planinama (Papuk, Dilj, Krndija, Psunj, Banska Kosa), te popularizacija pustolovnog turizma u Slavoniji.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content