Novosti|

Predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće i ove godine sudjelovali su tijekom proteklog vikenda, 7. i 8. listopada 2016.. u Poreču na 22. svehrvatskim športskim igrama invalida Domovinskog rata (22. SŠNIDOR), održanim pod Visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvom Istarske županije i Grada Poreča.

Po drugi puta, u konkurenciji od 22 ekipe, članovi Udruge HVIDR-a Belišće u sastavu Tomislav Ćutuk i Zlatko Janković osvojili su 3. mjesto u stolnom tenisu.

Na svečanosti otvaranja u prepunoj dvorani Intersport centra Zelena laguna sudionike SŠNIDOR-a pozdravili su u ime organizatora predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, domaćini gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i župan Istarske županije Valter Flego te zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić, dok je igre otvorio izaslanik predsjednice RH, ministar branitelja Tomo Medved. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, te prvom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga RH dr. Franji Tuđmanu, ratnom ministru obrane i počasnom predsjedniku HVIDR-e Gojku Šušku i dugogodišnjem predsjedniku HVIDR-e grada Makarske Damiru Zukiću, sahranjenom u petak 7. listopada.

Tisuću sportaša, invalida Domovinskog rata iz svih dvadeset hrvatskih županija i Grada Zagreba, te ekipe HVIDR-e Herceg-Bosne odmjerile su na sportskim terenima u Poreču, Puli i Umagu snage, preciznost i vještinu u 28 kategorija, u 10 disciplina – boćanju, visećoj kuglani, elektronskom pikadu, kuglanju, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu, sportskom ribolovu, dok je već tradicionalno prva disciplina bila utrka u invalidskim kolicima.

Ovi tradicionalni susreti invalida Domovinskog rata bili su oduvijek više od sporta i viteškog natjecanja, jer su se ponovno okupili hrvatski vitezovi, branitelji s prvih linija bojišnica i prijatelji s bolničkih odijela, lječilišta i toplica.

Na dan neovisnosti RH izaslanstvo Ministarstva branitelja i HVIDR-a RH u spomen na poginule hrvatske vitezove položilo je vijence i zapalilo svijeće na središnjem križu gradskog groblja u Poreču.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content