Novosti|

Po prvi puta, na Međunarodnom vojnom hodočašću Hrvatske vojske i policije, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koje se održava već 59. godina u Lourdes sudjelovao je i  predstavnik Udruge HVIDR-a Belišće Mario Budimčić.

Na ovogodišnjem hodočašću sudjelovali su predstavnici 42. zemlje svijeta, a samo je iz Republike Hrvatske bilo oko 800 sudionika. Uz predstavnike Hrvatskih oružanih snaga i Hrvatske policije u hodočašću je sudjelovao i odred Hrvatskih bratovština Bokeljska mornarica 809.

Svečanom otvorenju međunarodnog hodočašća prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrade Damir Krstičević, ministar branitelja Tomo Medved, zamjenik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanović te glavni ravnatelj policije Marko Srdarević sa suradnikom Ivicom Franićem, glavnim policijskim savjetnikom, ujedno i zamjenik zapovjednika hodočašća.

Cilj ovog hodočašća je utjecati se Majci koja se u Lourdesu nazvala Bezgrešno začeće, ali i pokazati marijansku odanost hrvatske vojske i policije. Jedan od ciljeva je i svakako stvaranje zajedništva između vojski i policija koje sudjeluju ovom hodočašću, što je i poruka pape Franja koji u u svojoj poruci naslovljenoj na msgr. Luca Ravale, apostolskog upravitelja Vojne biskupije u Francuskoj u kojoj navodi: u ovim teškim vremenima važno se prisjetiti da je mir dar za kojeg nikad ne smijemo prsstati moliti Oca: Dona nobis Pacem.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content