Novosti|

U novouređenoj dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg sinoć je održan zajednički koncert Crkvenog pjevačkog društva MIR i gostujućeg zbora St.Paulus-Gospel-Singer iz njemačke Župe Voerde.

Prvi su nastupili domaćini predvođeni maestrom Želimirom Sušićem. Predstavili su raznolik repertoar, izvevši premijerno i skladbu Slavonska rapsodija koju čini splet slavonskih pjesmama obrađenih za zbor. Pozornicu su zatim preuzeli gosti koji su oduševili brojnu publiku s prekrasnim skladbama i izvrsnim solistima. Najveći pljesak dobila je izvedba pjesme Cesarica, za koju su priznali da im je zadavala probleme s izgovorom i tekstom.

Tijekom koncerta izmijenjene su lijepe riječi i zahvale, ali i pokloni. Nakon što je dirigent Stefan Buscherfeld uručio poklon predsjednici Mira Višnji Mihaljević, umjetničku sliku župniku Župe Voerde Heinzu Josefu Mölleru uručila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, dok je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić podijelio poklone svim članovima njemačkog zbora.

Posjet se nastavio cjelodnevnim subotnjim izletom i druženjem, a nakon pjevanja na nedjeljnoj svetoj misi gosti će poći svojim domovima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content