Novosti|

S2-620x465

Hrvatska sambo reprezentacija je od 20. do 25. studenoga 2014. godine boravila na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Imala je predstavnike u obje muške kategorije gdje je i postigla dosad najbolje rezultate. U Combat sambu do 82 kg Dejan Gunjević član Sambo kluba Crows je zauzeo izvrsno 5. mjesto u konkurenciji 16 najboljih boraca u toj kategoriji, izgubivši od Uzbekistanca. U Sportskom sambu +100 kg Christian Uskoković član Sambo kluba Belišće u konkurenciji 20 boraca zauzeo je 9. mjesto izgubivši od Nigerijca. Ostatak reprezentacije nažalost nije uspio proći prvi krug natjecanja. Svjetsko prvenstvo se održavalo u Nariti-Tokio Japan na samom prvenstvu je sudjelovalo 89 zemalja.

Nastavljaju se domaća natjecanja i turniri. Belišćani su jučer sudjelovali na međunarodnom grappling turniru u Belom Manastiru gdje je Sambo klub Belišće osvojio 6 zlata, 3 srebra i 3 bronce u konkurenciji stotinjak boraca iz Njemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske .

– Grappling je hrvački stil koji se također zove “hrvanje do predaje”, a zasniva se na kontroliranju svog protivnika, u stojci ili u parteru nakon eventualnog bacanja, prisiljavajući ga nakon toga da se preda, odnosno da odustane koristeći tehnike gušenja i poluga, bez udaranja, rekao je Christian Uskoković nakon povratka. Naši dečki su nastupali u dvije kategorije GI i NO GI, dakle, u kimonu te bez njega, u sportskim hlačicama i majici. Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima, a iskoristit ćemo svaku prigodu za natjecanje i afirmaciju naših boraca, zaključio je Uskoković. Ovim putem se zahvaljujemo gradu Belišću i ZSU grada Belišća što su nam potpomogli da ostvarimo ove hvale vrijedne rezultate i samim time promoviramo svoj grad .

Christian Uskoković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content