Novosti|

Područje cijele Hrvatske, a tako i našeg Grada iznenada je u samo nekoliko dana zabijelio veliki snježni pokrivač i to čak do 50 cm. Ova pojava ne pamti se već dugi niz godina ali unatoč tome Grad Belišće i komunalna tvrtka Kombel d.o.o. spremno su vodili računa u ovim okolnostima prvenstveno o javnim ustanovama (Dom zdravlja, škola, vrtić, autobusna stajališta), a sve prema Planu zimske službe koji se redovito donosi pred svako zimsko razdoblje. Intezivno se danonoćno radilo na pročišćavanju prometnica i nogostupa.

Ovim putem apeliramo na građane za razumijevanje. Grad Belišće posjeduje dovoljno mehanizacije da se snijeg očisti u normalnim uvjetima ali ovo je po količini padalina bila gotovo elementarna nepogoda. Prema tome, ekonomski je neopravdano imati toliku mehanizaciju da bi se cijelo područje grada Belišća moglo očistiti u samo nekoliko sati jer je u vrlo kratkom vremenu kroz nekoliko dana pala velika količina snijega.

Ovim putem posebno molimo djecu i unuke da obiđu svoje roditelje, djedove i bake koji nisu u mogućnosti sami očistiti snijeg da im pomognu i da ga očiste za nesmetan prolaz. Upravo u ovakvima trenucima potrebna je velika solidarnosti građana jer imamo odličnih primjera da se susjedi međusobno pomažu.

Također, molimo sve građane koji nemaju nekoga da im pomogne u čišćenju snijega da se slobodno jave u grad Belišće na broj telefona 400-601 i u vrlo kratkom vremenu će se osigurati da nekoliko osoba dođe do svakog građanina u potrebi i pomogne mu riješiti problem sa snijegom.

Nitko ne smije ostati nezbrinut!

Vaš gradonačelnik Zvonko Borić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content