Novosti|

Danas je u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu održana središnja svečanost obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika. Svečanosti su prisustvovali najviši državni dužnosnici, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić i mnogi drugi.

Uz prigodna obraćanja i podsjećanja na važnost romskog jezika u hrvatskoj kulturi i uz isticanje doprinosa brojnih uglednih Roma i posebno saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, sudionici su naglasili da romska zajednica u Republici Hrvatskoj uživa sva prava i da se nastoji provesti kompletan nacionalni plan Desetljeće za Rome.

Na svečanosti su dodijeljena i godišnja priznanja za doprinos u radu s romskom zajednicom, a jedan od dobitnika je i gradonačelnik grada Belišća, Dinko Burić. Priznanje dodjeljuje Udruga Savez Roma Kali Sara, a belišćanskom gradonačelniku su ga uručili predsjednica te udruge Suzana Krčmar i saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Tekst: Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content