Novosti|

Gradonačelnik Dinko Burić i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić primili su danas u gradskoj vijećnici članove mladeži DVD-a Belišće i DVD-a Veliškovci sa svojim voditeljima i predsjednikom Vatrogasne zajednice Nikicom Muževićem, a u povodu nastupa na državnom vatrogasnom natjecanju koje će se održati u subotu, 28.lipnja u Čakovcu.

Gradonačelnik je na početku čestitao mladim vatrogascima na plasmanu na državno vatrogasno natjecanje i zaželio im da ostvare dobre rezultate te da na dostojan način predstavljaju kako grad Belišće tako i svoju Županiju u Čakovcu. Naglasio je kako su vatrogasci u lokalnoj zajednici važan čimbenik razvoja te da je ponosan na sve ono što čine za sve svoje sugrađane. Spomenuo je kako Grad Belišće redovno izdvaja značajna financijska sredstva za redovan rad Vatrogasne zajednice grada Belišća u iznosu od oko 440.000,00 kuna. Istaknuo je kako će grad Belišće osigurati svakom vatrogasnom društvu dodatna financijska sredstva u iznos od 2.500,00 kuna kako bi se ekipi mladeži osigurala nabavka vatrogasnih odora i kako bise na taj način omogućilo svakom od vatrogasnih društava da svoja redovna sredstva iskoriste za neke druge možda i potrebnije namjene. Čestitao je i predstavnicima vatrogasnih društava na svome dobrovoljnom zalaganju u napretku vatrogasne djelatnosti na razini grada Belišća.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević zahvalio se gradonačelniku na prijemu i na svemu onome što Grad Belišće svakodnevno čini na planu razvoja vatrogastva. Naglasio je kako je suradnja Grada Belišća i Vatrogasne zajednice grada Belišća na jednom zavidnom nivou i da su upravo ovakvi rezultati plod zajedničke suradnje. Zaželio je ekipama puno uspjeha na natjecanju i da sa njega ponesu lijepe uspomene.

Zapovjednik DVD-a Veliškovci Josip Kozina također se pridružio čestitkama za ostvarene rezultate i plasmanu ekipa na državno vatrogasno natjecanje. Istaknuo je kako ekipa mladeži DVD-a Veliškovci nastupa na brojnim natjecanjim diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica i da je ovo treći puta da njihova ekipa nastupa na državnom vatrogasnom natjecanju. Naglasio je kako se upravo iz ekipe mladeži stvaraju operativni članovi i da upravo zahvaljujući radu sa mladeži danas DVD Veliškovci ima oko 30 operativnih članova sa liječničkim pregledima stručno osposobljenih za vatrogasne intervencije. Ispred DVD-a Belišće dozapovjednik Ivan Vincetić zahvalio je Gradu Belišću da podršci u radu i zaželio da članovi mladeži ostvare što bolji rezultat. Istaknuo je kako i puno veće vatrogasne zajednice sa razine županije nemaju niti jednu ekipu koja će nastupiti na državnom vatrogasnom natjecanju dok se naša vatrogasna zajednica može ponosno pohvaliti sa svoje dvije ekipe koje će ove godine nastupiti na natjecanju u Čakovcu. Naglasio je kako je ovo za DVD Belišće četvrti po redu nastup na državnom vatrogasnom natjecanju i da je prvi puta ekipa mladeži nastupila na ovako velikom natjecanju 1996. godine u Rijeci.

Nakon prijema, svi zajedno iskoristili su priliku za zajedničko fotografiranje ispred prostorija gradske uprave, a gradonačelnik je svim ekipama uručio simbolične poklone, kape sa grbom grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content