Novosti|

U ponedjeljak, 20. srpnja 2015. godine, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić sa svojim suradnicima obišao je mladu i perspektivnu tvrtku Stro-bel u vlasništvu Ivana Pastulovića. Tvrtka Stro-bel nalazi se u belišćanskom Poduzetničkom inkubatoru Polet te zapošljava tri djetnika, dok je postupak za zapošljavanje još dva radnika u tijeku. Stro-bel, osnovan 2014. godine, bavi se strojnom obradom metala klasičnim i cnc tokarskim strojem, a glavni dobavljač je tvrtka HF Belišće.

Tridesetšestogodišnji vlasnik tvrtke Ivan Pastulović, koji je već 14 godina poduzetnik i vlasnik je i prijevozničke tvrtke, izrazio je veliku zahvalu gradonačelniku Dinku Buriću na ustupanju poslovnog prostora u inkubatoru te Zoranu Uranjeku, direktoru tvrtke HF, na uspješnoj kooperantskoj suradnji. Pogon se nalazi na prostoru od 88 četvornih metara, a velika prednost smještaja u Poduzetničkom inkubatoru jest ušteda od oko 15.000 kuna mjesečno. S obzirom na veliki iznos početnog ulaganja i kreditno zaduženje, vlasnik zaključuje da je to iznimno velika pomoć i ušteda za tvrtku.

Gradonačelnik Dinko Burić izrazio je veliko zadovoljstvo jer se nepuna tri mjeseca nakon završetka radova na Poduzetničkom inkubatoru pokazalo da se svaka uložena lipa višestruko isplatila. Također je čestitao Ivanu Pastuloviću na realizaciji ovog značajnog projekta te izrazio zadovoljstvo jer inkubator poduzetnicima poput njega u prvim mjesecima rada osigurava uvjete za normalan rad te značajnu financijsku uštedu. Gradonačelnik je konstatirao da su prava vrijednost svakog grada poduzetnici te da je dužnost gradske uprave pomaganje i omogućavanje što boljih uvjeta za rad poduzetnika. Poduzetnički inkubator i njegovi dobro iskorišteni poslovni prostori izvrstan su motiv za ulaganje još većeg truda u poticanje gospodarstva i stvaranje još boljih uvjeta za poduzetnike, zaključio je gradonačelnik Dinko Burić.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content