Novosti|

U ponedjeljak 5. svibnja 2014. godine u Maloj vijećnici grada Belišća gradonačelnik Dinko Burić dr.med. održao je konferenciju za novinare. Tema konferencije je bila potpisivanje sporazuma između grada Belišća i Hrvatskih cesta o realizaciji projekta rekonstrukcije dijela državne ceste D517 kroz Belišće kroz nekoliko faza.

Grad je bio zadužen za izradu idejnog projekta, ishođenje lokacijske dozvole te rješavanje imovinsko pravnih odnosa, a koji su u postupku rješavanja. Grad Belišće je u realizaciju ovog projekta je iz vlastitih sredstava uložio oko 100 tisuća kn, a ukupna vrijednost investicije iznosi između 8-9 milijuna kuna, što će podmiriti Hrvatske ceste.

Gradonačelnik Dinko Burić, dr. med., naglasio je kako je realizacija ovog projekta od iznimne važnosti, jer se postavlja kao nužnost budućih gospodarskih investicija.

Projekt obuhvaća izgradnju dva kružna toka (jedan na postojećem raskrižju sa semaforima, a drugi kod stanice za tehnički pregled ). Uz cjelokupnu dionicu izgradit će se i pješačko-biciklističke staze, kojima će se već izgrađene biciklističke staze povezati u cjelinu. Najvažniji značaj rekonstrukcije je u otvaranju dva nova ulaza u prostor bivšeg Kombinata Belišće s dionice te ceste koja vodi od stanice za tehnički pregled vozila do mosta na rijeci Dravi. Navedeni ulazi su od iznimne važnosti za daljnji razvoj gospodarstva na području grada Belišća. Dva kružna toka i pješačko-biciklistička staza povećava razinu prometne sigurnosti u gradu, a dva nova ulaza s te ceste su od iznimne važnosti za daljnji razvoj gospodarstva i za rasterećenje dosadašnjeg posebno jako izraženog teretnog prometa kroz centar Belišća.

Gradonačelnik posebno zahvaljuje upravi Hrvatskih cesta iz Zagreba i ispostavi u Osijeku što su prepoznali važnost ove investicije.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content