Novosti|

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa suradnicima bio je u srijedu 30. srpnja 2014. godine domaćin predstavnicima Hrvatskih cesta: članu Uprave gosp. Jurici Krleža i direktoru Sektora održavanja gosp. Josipu Škoriću.
Glavni razlog posjeta delegacije Hratskih cesta bila je rekonstrukcija državne ceste D 517, za koju je Grad Belišće izradio projektnu dokumentaciju i ishodio lokacijsku dozvolu. Na sastanku je gradonačelnik Burić obavijestio o važnosti rekonstrukcije D 517, kako za sigurnost prometa, tako i za daljnji gospodarski razvoj grada Belišća jer je rekonstrukcija, sukladno projektima, vezana i uz razvojne planove gospodarskih subjekata koji djeluju na području bivšeg kombinata Belišće, a sadašnjoj Industrijskoj zoni Sjever.
Član uprave Hrvatskih cesta, gosp. Krleža, naglasio je važnost suradnje lokalne samouprave i javnog poduzeća u definiranju zajedničkih prioriteta, posebno kada se oni tiču i stvaranje uvjeta za gospodarski razvoj na lokalnoj ili regionalnoj razini. Rekao je da će Hrvatske ceste otvoreno razmotriti i druge prijedloge i potrebe Grada Belišća koje su vezane uz ceste u njihovoj nadležnosti, pa je tako Gradonačelnik predložio razmatranje mogućnosti da se uz rekonstrukciju D 517 izgradi i pješačko-biciklistička staza od mosta na rijeci Karašici do ulice Matije Gupca u Belišću te da se u okviru radova na državnoj cesti D34, koji su ovom prilikom najavljeni, uzme u obzir i potreba postavljanja javne rasvjete na raskrižju Gat – Veliškovci te uvođenje trake za prestrojavanje kod skretanja prema Tiborjancima i Vinogradcima.
Nakon razgovora u Gradskoj upravi radni je sastanak nastavljen u tvrtki Harburg Freudenberger Belišće d.o.o. gdje su predstavnike grada i Hrvatskih cesta dočekali predstavnici Uprave HF Grupe i tvrtke HF Belišće d.o.o. od kojih je i potekla inicijativa za ovaj sastanak, a vezano za razvojne aktivnosti ove tvrtke u narednih godinu dana.
Nakon što je član Uprave HF Belišće, gosp. Zoran Uranjek, upoznao predstavnike Hrvatskih cesta s poslovanjem Grupe i tvrtke te ukazao na značajno mjesto koje ova tvrtka kao izvoznik zauzima na svjetskom tržištu strojeva za proizvodnju guma, poseban je naglasak stavljen na razvojne planove tvrtke kroz izgradnju logističkog centra površine 4000 četvornih metara vrijednog 1,5 milijuna eura za koji je rekonstrukcija D 517 i izgradnja planiranih kružnih tokova od izuzetne važnosti.
Gosti su pokazali iznimno zanimanje za poslovanje tvrtke i upoznali domaćine s dinamikom odvijanja poslova na realizaciji projekta čija će se vrijednost znati nakon dovršetka projektne dokumentacije i pripadajućih troškovnika. Prema procjenama projektanta, gosp. Josipa Bošnjaka iz tvrtke Rencon, projekt će biti vrijedan između 10 i 20 milijuna kuna.
Prema najavljenoj dinamici, u rujnu će uslijediti raspisivanje natječaja za izvođenje radova, koj će početi nakon zakonom propisanih rokova. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, radovi mogu započeti ove jeseni, a najkasnije u proljeće 2015. godine te bi trebali biti dovršeni do kraja ljeta 2015. Kako bi se što kvalitetnije koordinirali radovi te se postigla sinergija između investitora, tvrtke HF Belišće s jedne strane i Hrvatske ceste s druge strane, čime će se potaknuti daljnje razvoj gospodarstva u Belišću, Hrvatske ceste će imenovati konakt osobu koja će zajedno s Gradskom upravom i predstavnicima tvrtke HF Belišće provoditi sve potrebne aktivnosti za što uspješniji završetak ovog važnog i kvalitetnog projekta kojim će se stvoriti i uvjeti za otvaranje novih radnih mjesta u Belišću.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content