Novosti|

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Belišća gradonačelnik Dinko Burić sa suradnicima ugostio izaslanstvo iz Republike Crne Gore.

Povod posjetu bilo je uspostavljanje suradnje te razmjena iskustava u provedbi i realizaciji projekata, a izaslanstvo su činili Dejan Medojević, predsjednik Općine Mojkovac, Džemal Ljušković, predsjednik Skupštine Općine Bijelo Polje, prof. dr. Miomir Vojinović, voditelj Odbora za međunarodnu suradnju, Sanel Jušković, voditelj razvojnih projekata, Veselin Drljević, glavni urednik novina „Dan“ i predsjednik Udruženja sportskih novinara jugoistočne Europe, predvođeni prof. dr. Miloradom Krgovićem, konzultantom Vlade Republike Crne Gore za razvoj i suradnju s državama zapadne Europe, koji je u Belišću svojevremeno ostavio značajne tragove kao gospodarstvenik i znanstveni suradnik.

Uz gradonačelnika Burića, goste su dočekali župan Osječko-baranjske županije prof.dr.sc. Vladimir Šišljagić, zastupnica u Hrvatskom saboru Marija Ilić, zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, predstavnici gospodarskih tvrtki iz Belišća: Zoran Uranjek iz tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće,Stjepan Krznarić u ime DS Smith Belišće, Filip Belić kao predstavnik Tvornice elektroopreme Belišće te direktori gradskih tvrtki mr.sc. Marina Novoselnik (Kombel) i Andrej Bičak (Hidrobel).  Sastanku je nazočila i voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković te ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer.

Gradonačelnik Burić zaželio je srdačnu dobrodošlicu gostima te iskazao veliko zadovoljstvo na ostvarenom kontaktu. U svojoj prezentaciji, gradonačelnik je predstavio povijest Belišća te naglasio važnost industrije i poduzetništva. Osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekle dvije i pol godine te na uspješnu realizaciju 13 velikih kapitalnih projekata u vrijednosti od oko 60 milijuna kuna koji su u grad Belišće donijeli nepovratna sredstva iz resornih ministarstava i fondova. Gradonačelnik je pokazao veliku spremnost na suradnju s crnogorskim općinama u svim segmentima, pa tako i u potencijalnim zajedničkim projektima.

Crnogorski predstavnici istaknuli su kako grad Belišće i općine iz kojih dolaze imaju mnogo dodirnih točaka i mogućnosti za suradnju te kao potencijalnoj članici Europske unije, iskustva Belišća u pripremi i realizaciji projekata itekako će im biti od značaja.

Susret se nastavio obilaskom pogona tvrtke HF Belišće pod vodstvom člana Uprave Zorana Uranjeka.

IZJAVE ZA MEDIJE (video):
Džemal Ljušković
prof.dr.sc. Vladimir Šišljagić

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content