Novosti|

Grad Belišće pridružio se tradicionalnoj kampanji udruge “Prijatelji životinja” pod nazivom “Obitelj na more, a pas na ulicu” čiji je cilj osvješćivanje javnosti o problemu napuštanja životinja pod sloganom “Tvoj izbor, tvoja odgovornost”. Kampanja je osmišljena pod kreativnim vodstvom Viktora Drage, a u njoj sudjeluje manekenka Zvončica Vucković.

Ove je godine naglasak stavljen na obavezu mikročipiranja pasa s obzirom na to da je ova zakonska obaveza na snazi od 2004. godine te se poziva građane  na udomljavanje životinja umjesto kupnje. Iako zakonska obaveza postoji, u Hrvatskoj i dalje nije mikročipirano i do 30 posto pasa, a takva situacija pridonosi povećanju broja napuštenih životinja, osobito u ljetnim mjesecima, a osim životinja ispaštaju i građani.

U sklopu kampanje, Prijatelji životinja, u suradnji s Udrugom gradova, izradili su informativni letak o obavezama skrbnika pasa prema Zakonu o zaštiti životinja.

Više informacija o kampanji i kako pomoći životinjama možete saznati na internetskim stranicama udruge http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php

Izvor i foto: udruga “Prijatelji životinja”

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content