Novosti|

Na 28. sjednici Gradskog vijeća grada Belišća prihvaćena je Odluka o pokretanju kandidature Grada Belišća za Europsku prijestolnicu sporta u 2017. i ulazak u članstvo europskog udruženja ACES Europe/Europski gradovi sporta.

Športska zajednica Osječko-baranjske županije, kao krovno sportsko tijelo na području naše županije, predložila je grad Belišće za ovu laskavu titulu. Nadaleko je poznato da je Belišće grad papira, ali jednako tako i grad sporta. Kroz povijest Belišće je davalo mnoga velika sportska imena koja predvodi legendarni Matija Ljubek.

Brojni belišćanski sportaši osvajali su prestižne titule državnih, europskih, svjetskih pa čak i olimpijskih prvaka. I danas postoje nove, mlade generacije koje uporno rade na tragu svojih prethodnika i ostvaruju iznimne rezultate na sportskim borilištima. I baš zbog bogate sportske prošlosti, uspješne sadašnjosti i perspektivne sportske budućnosti grada Belišća Športska zajednica Osječko-baranjske županije pružila je priliku Belišću stati uz rame poznatih europskih gradova kao što su Palermo,  Bordeaux, Cordoba, Firenza i mnogi drugi.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content