Novosti|

Ovog vikenda u gradu Belišću gostuje delegacija iz makedonske Općine Radoviš. Povod njihovom dolasku je potpisivanje Sporazuma o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između Grada Belišća i Općine Radoviš koje će se održati sutra na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u 11 sati.

Delegaciju Radoviša čine Saško Nikolov, gradonačelnik Radoviša sa suradnicima: Nikola Miovski, predsjednik Općinske skupštine Radoviša, Lazar Gazepov, savjetnik za lokalni ekonomski razvoj, Igor Capov, savjetnik za kulturu i sport, Aleksandar Ivanov, rukovoditelj sektora urbanizma, Dame Angelovski, savjetnik za javnu nabavu te Angel Manev, savjetnik u Općinskoj skupštini Radoviša. Također, u goste su došli i članovi Folklornog ansambla Aco Karamanov koji vodi Darko Kocev, a koji će se Belišćanima predstaviti svojim koncertom u sklopu Večeri makedonske kulture sutra, 17. rujna 2016. godine u Centru za kulturu Sigmund Romberg s početkom u 19 sati.

U Velikoj vijećnici Grada Belišća Dinko Burić sa svojim suradnicima primio je goste te im uz srdačnu dobrodošlicu poželio još puno prijateljskih godina i uspješnih suradnji. Željama se pridružio i gradonačelnik Radoviša Saško Nikolov, dok je zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković održala zanimljivu prezentaciju o Belišću.

Druženje se nastavilo večerom i zabavom na Državnom natjecanju u kuhanju čobanca na Trgu Ante Starčeviža u Belišću gdje su gosti i njihovi domaćini uživali u kvalitetnom čobancu i zvucima tambure.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content