Novosti|

U subotu 4. travnja 2015. godine u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća održala se tradicionalna manifestacija “Gnijezdo s tisuću pisanica”, dok su suorganizatori ove manifestacije bili: Centar za kulturu Sigmund Romberg Belišće, Dječji vrtić “Maslačak” Belišće, Društvo “Naša djeca” Belišće i Matica umirovljenika grada Belišća.

Ove godine je ova manifestacija privukla velik broj djece, ali i odraslih svojim bogatim programom i raznim aktivnostima. Na početku je sve okupljene pozdravio gradonačelnik Dinko Burić i zaželio im sretan Uskrs i da ga provedu sa svojim najdražima. Program je započeo nastupom djece Dječjeg vrtića “Maslačak” i Društva “Naša djeca” Belišće. Najmlađi su programu obilježavanja Uskrsa doprinijeli svojim recitacijama i pjesmama, a tu se mogla vidjeti i pokoja koreografija koju su marljivo pripremali za roditelje i sve okupljene.

Nakon naših najmlađih sudionika, na red je došla predstava “TI LOVIŠ!” u izvođenju Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar koja je bila namijenjena djeci mlađeg uzrasta, a govorila je o ljubavi, prijateljstvu i različitostima. U 11 sati je na radost svih okupljenih gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić otkrio gnijezdo s tisuću pisanica što je označilo početak potrage za označenim jajima koja su malim pronalazačima donijela slatke nagrade uz puno smijeha i veselja.

Manifestacija je završena radionicom na kojoj su se mogle izraditi čestitke metodom “slijepog tiska”, a koja je osim djece privukla i nešto starije posjetitelje željne izrade unikatnih i posebnih uskršnjih čestitki.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content