Novosti|

Samostan i župu sv. Josipa Radnika u Belišću posjetio je general reda franjevaca trećoredaca fra Nicholas Polichnowski u prigodi kanonske vizitacije prilikom koje pohađa samostane Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša u Hrvatskoj.

Fra Nicholas boravio je u Belišću od subote 21. do utorka 24. siječnja 2017. godine skupa s fra Matejem Jovanovcem, koji je bio njegov službeni prevoditelj i pratitelj u pohodu,  kako bi upoznao braću koja djeluju u samostanu i župi, zanimao se za posebnosti njihova služenja, ali i susreo s vjernicima koji pripadaju franjevačkoj obitelji, a to su članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame. S njima se susreo nakon nedjeljne večernje svete mise i u svom obraćanju zanimljivo i duhovito prikazao sveca zaštitnika župe, sv. Josipa, kao uzor.

Bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda predstavio je mjesni ministar Krešimir Šarčević, a bratsvo Frame Lana Loknar. Odgovarajući na pitanja župljana, fra Nicholas detaljnije se predstavio te podijelio svoje dojmove o boravku u Hrvatskoj. Posjet generala reda ima veliko značenje za samostan i bratstvo u Belišću i bila je čast i zadovoljstvo susresti ga.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content