Novosti|

marin

U prostorijama belišćanskog UHDDR-a održana je 3. veljače 2015. godine otvorena sjednica Gradskog odbora. Glavne teme sjednice bile su osvrt na nedavno odbijanje tužbe Hrvatske protiv Srbije za genocid, te posjet fra Marina Matačića, župnog vikara župe u Belišću.

Medijsku objavu “Međunarodni sud u Haagu odbacio je tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid” dragovoljci i branitelji, kao i svi istinski domoljubi dočekali su s nevjericom i razočaranjem. Gradski odbor UHDDR-a Belišće očekuje od vlasti RH da pokrene sve moguće pravne i diplomatske poteze kako bi ova nepravda bila uklonjena i agresor jasno i glasno definiran i kažnjen za svoje zloćine učinjene u Domovinskom ratu.

Prije samog početka sjednice održana je molitva pod vodstvom fra Marina. Ovaj posjet nastavak je susreta od 24. studenog 2014. kada su dragovoljci gostovali u belišćanskoj župi na poziv župnika fra Branka Janjića. Prošlogodišnji sastanak je bio uvodni, dok smo na prvom ovogodišnjem sastanku dogovorili detalje oko budućih susreta i aktivnosti koje ćemo zajednički provoditi. Sastanke ćemo održavati najmanje jednom mjesečno, naizmjence u prostorijama udruge i župnog ureda a prvi sljedeći je na redu 3. ožujka nakon svete mise u 18:00 sati. Belišćanski svećenici, a naročito naš duhovnik fra Marin Matačić uvelike razumiju patnje dragovoljaca i branitelja, kako tijekom Domovinskog rata tako i nakon njega. Naročito su spremni pružiti svu moguću pomoć, u svojim mogućnostima, a posebno onu duhovnu koja je svima potrebna. Fra Marin je spreman i osobno porazgovarati s braniteljima i uvidjeti naše probleme i potrebe, te pokušati pronaći zajedničko rješenje. Dragovoljci koji osjete potrebu za razgovorom, ispovjedi ili rješavanjem nekih od sakramenata koje su nažalost propustili mogu se javiti u prostorije udruge ili našem povjereniku za vjerska pitanja Zdenku Kruliću kako bi dogovorili susret s našim duhovnikom.

Cijeli sastanak je protekao u mirnom i prijateljskom tonu, te smo u udruzi jako zadovoljni potezima naše franjevačke braće, a također je i fra Marin zadovoljan Ratnicima svjetla, kano na običava zvati.

Kako i priliči, skup je završen molitvom, a predsjednik Zlatko Rogač zahvalio je fra Marinu na svemu učinjenom.

>> UHDDR Belišće <<

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content