Novosti|

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo i ove su godine organizirali odlazak u Krapje u Lonjskom polju.
Osma godina je kako mladi i odrasli fotografi svojim aparatima bilježe zbivanja u Krapju u povodu Dana europske graditeljske baštine. Proteklog vikenda krenulo je ispred Doma tehnike osam zaljubljenika u fotografiju iz Belišća, Valpova i Ladimirevaca. Za neke je to još jedan doživljaj Lonjskog polja, a za neke su to prva fotografska iskustva u novom okruženju.
Bilo je to još jedno ugodno druženje sa prijateljima iz Hrvatskog fotosaveza i brojnih mjesta iz Hrvatske. Nova iskustva pretočila su se u fotografije koje će sigurno jednoga dana biti ponuđene na ocjenu javnosti ili nekom povjerenstvu za izbor fotografija na natječajima.

– Dugogodišnji projekt Hrvatskoga fotosaveza, koji se pod nazivom Mladi i baština provodi s učenicima osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u svim hrvatskim županijama, značajno pridonosi ostvarivanju odgojno-obrazovnih ciljeva i unaprjeđivanju odgojno-obrazovnih ishoda. Program se ostvaruje kroz seriju fotoradionica za mlade sa zadanim tematskim okvirom – kulturna i prirodna baština. Uz zadatak koji je mlade okupio i povezao, radionica pridonosi stjecanju njihovih intelektualnih, estetskih i radnih kompetencija. Zbog zajedničkoga življenja određeno vrijeme pod istim krovom, učenici ubrzano napreduju i u stjecanju socijalnih kompetencija, o projektu je rekla predsjednica Hrvatskog fotosaveza dr.sc. Lucija Puljak.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content