Novosti|

Osamnaest članova i prijatelja Fotokluba Valpvo je 28. i 29. ožujak iskoristilo za treći odlazak u Mohač. Bio je to organizirani dvodnevni foto izlet uz samofinanciranje članova i financijsku pomoć Grada Mohača, a prije svega veliko zalaganje tamošnje turističke zajednice i gospođe Marije. Bogat program započeo je u subotu ujutro, a obuhvaćao je obilazak ovog grada na obali Dunava, posjetu Etnografskom i Muzeju buša uz stručno vodstvo.

Za nedjeljno je prijepodne bio rezerviran obilazak dijela Nacionalnog parka Dunav-Drava, s upoznavanjem flore i faune ovog naplavnog kraja, običaja i starih zanata vezanih za život uz Dunav. Kraj ovog zanimljivog izleta bio je posebno dojmljiv, jer su valpovački fotografi imali prigodu posjetiti Muzej i spomen područje čuvene bitke na Mohačkom polju, 29. kolovoza 1526 godine. Na mjestu bitke uređeno je spomen područje koje na jedinstven način svjedoči o sukobu ugarsko-hrvatske i turske vojske (više).

Članovi Fotokluba Valpovo su foto izletom u Mohaču i okolici nastavili dvogodišnju suradnju. Prvi susret 2013. godine rezultirao je izložbom fotografija pod nazivom “Botos busok meg a tobbiek” autorskog para Szentpeteri L. Jozsef i Polonyi Istvan iz Mohácsa, koja je postavljena u Gradu Belišću i Gradu Valpovu.

Nakon togaje u gradskom poglavarstvu grada Mohača bila postavljena izložba članova FK Valpovo „Priroda“ koja na 50 fotografija predstavlja najbolje radove članova FK Valpovo na zadanu temu. Predstavnici Grada Mohača dogovorili su sa članovima Fotokluba Valpovo postavljanje izložbe u Mohaču od nastalih fotografija sa nezaboravnog foto izleta.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content