Novosti|

U organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i ove godine održat će se tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Prošlogodišnja fišijada održana je u Tiborjancima, dok će se ovogodišnja održati u centru Belišća u petak, 23. rujna. Cijelokupni program započinje već u 16 sati poslije podne, završetak natjecanja planiran je oko 18 sati dok će službeno proglašenje biti oko 19 sati uz zabavno glazbeni program tamburaškog sastava Panonija bend.

Ovogodišnja fišijada u Belišću okupit će gotovo najveći broj sudionika do sada. U kuhanju fiš paprikaša natjecat će se preko 30 osoba. I ove godine sudjelovat će prošlogodišnji prvak u Belišću Neven Svalina kao i većina prošlogodišnjih natjecatelja na fišijadi u Tiborjancima. U natjecanje su se uključili i svi ugostitelji u centru Belišća kao i drugi ugostitelji iz bliže okolice grada. Udruga športskih ribolovaca iz Belišća i Bistrinaca također će se svojim znanjem i iskustvom okušati u kuhanju fiš paprikaša, kao i djelatnici Programa pomoć u kući starijim osobama, udruga Zdrav Grad, udruga Zvono, udruga Umirovljenika, udruga za kulturu i umjetnost ZUM i udruga Romkinja Kašmir. Kao i prošle godina pa tako i ove gradonačelnik Zvonko Borić sudjelovat će u natjecateljskom dijelu fišijade.

Svaki sudionik za natjecanje dobiva 3 kg šarana, drva za loženje vatre, a sa sobom moraju ponijeti kotlić, nogare, začine kao i metalnu podlogu za loženje.

Za sve posjetitelje biti će osiguran fiš po vrlo povoljnim cijenama. Ovogodišnji pobjednik fišijade u Belišću predstavljat će Turističku zajednicu grada Belišća na 16. Hrvatskom natjecanju u kuhanju fiš – paprikaša koje će se održati 30. rujna i 1. listopada u Osijeku.

Pozivaju se ne samo građani grada Belišća već i svi drugi zainteresirani sa područja Valpovštine i šire, jer je organizator osigurao bogat zabavno glazbeni program.

Preuzmite javni poziv.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content