Novosti|

11110

Lokalni volonterski centar Zvono nastavlja provođenje projekta pod nazivom ZRNO 2 kojeg sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Nositelj projekta ZRNO 2 je Udruga „Zvono“- Lokalni volonterski centar, a partneri u projektu su Grad Belišće, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće i Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo.

Tijekom rujna i listopada 2014. provedeno je 5 radionica na temu „Inkluzivno volontiranje“ za 20 članova udruge „Zvono“ koje je održala Tena Anić, prvostupnica rehabilitacije.

Polaznici radionica educirali su se na teme:
– tko je volonter i zašto ljudi volontiraju
– prava i obveze volontera
– prava i obveze organizatora volontiranja
– inkluzivno volontiranje
– volontiranje u timovima
– odredbe Zakona o volonterstvu
– naknada/nagrada za volontere.

Sve su radionice sadržajno prilagođene osobama s intelektualnim teškoćama. Sudionici su zajednički dolazili do zaključaka i samostalno pokušavali definirati različite termine poput volontiranja, inkluzivnog volontiranja, prava i obveza volontera i slično. Zaključak je da i osobe s intelektualnim teškoćama žele i mogu dati svoj doprinos društvu na način da će pomagati drugim osobama u potrebi i tako i sami ostvariti volonterski angažman i promociju volonterstva na našem području.Osim ove edukacije, do sada je održano 5 radionica za osnivanje volonterskih klubova u osnovnim školama Petrijevci i Bizovac, a u pripremi su još radionice za Srednju školu Valpovo i osovne škole Belišće, Veliškovci i Valpovo.

Na radionicama su djeca obnovila svoje znanje o osnovnim vrednotama volonterstva i zakonskom okviru, izložila su svoje stavove i ideje kako bi volonterski klubovi trebali funkcionirati, tko bi ih trebao voditi i koje će sve volonterske akcije obavljati u svojim sredinama.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content