Novosti|

U Maloj vijećnici Grada Belišća danas je održan radni sastanak čelnika Grada Belišća s predstavnicima tvrtke Hrvatske ceste. Tema sastanka bila je završetak radova na rekonstrukciji državne ceste D517 i izgradnji dvaju kružnih tokova.

Na sastanku su, osim gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića, zamjenice gradonačelnika Ljerke Vučković i pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Ljiljane Žigić, bili prisutni predstavnici Hrvatskih cesta: predsjednik Uprave Jurica Krleža, direktor Sektora za održavanje i promet Josip Škorić te šef Ispostave Osijek Dubravko Kos. Na sastanku su nazočili i predstavnici izvođača radova i građevinskog nadzora, član Uprave tvrtke HF Belišće Zoran Uranjek te gradonačelnik grada Donjeg Miholjca Zoran Kovač.

Jurica Krleža izrazio je veliko zadovoljstvo uspješnom suradnjom s Gradom Belišćem na ovom iznimno značajnom i zahtjevnom projektu. Naglasio je kako neće biti većih produženja rokova, već će radovi biti gotovi do početka zimske sezone, točnije do 20. listopada. Gradonačelnik Dinko Burić istaknuo je da je iznimna važnost ovog projekta u činjenici da će izravno pomoći ostvarenju vrijednih investicijskih zahvata stranog ulagača, a time i značajnog proširenja proizvodnih pogona tvrtke HF. Te će investicije, vrijedne više od 50 milijuna kuna, osigurati otvaranje 70 novih radnih mjesta u gradu Belišću. Član Uprave tvrtke HF Belišće Zoran Uranjek potvrdio je tu činjenicu rekavši kako izgradnjom novog kružnog toka tvrtka HF dobiva teretni ulaz, uz napomenu da su novi proizvodni pogoni uskoro u funkciji.

Na sastanku je otvorena i tema rekonstrukcije državne ceste D34. Zbog stvaranja uvjeta za daljnji gospodarski razvoj Belišća i Valpovštine, uskoro slijedi prva faza rekonstrukcije navedene ceste od koridora 5C do Belišća, industrijskog središta Valpovštine. Na ovom sastanku potvrđeno je da će donjomiholjačka obilaznica biti završena do 15. studenog, a otvorena je i tema izgradnje kružnog toka u središtu Donjeg Miholjca. Nakon sastanka, svi prisutni obišli su radove te nove pogone tvrtke HF.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content