Novosti|

Jučer se po četvrti put bijenalno održala Državna smotra saksofona u Glazbenoj školi. Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo domaćini ovako važnog događaja koji se održava pod pokroviteljstvom HDGPP-a (Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, krovne organizacije glazbenih škola), Osječko-baranjske županije, grada Valpova i PBZ-a.

Glazbene škole iz Samobora, Čakovca, Bjelovara, Osijeka, Požege, Belog Manastira, Slatine i Valpova poslali su svoje najbolje učenike da se zajedno sa svojim nastavnicima i korepetitorima predstave na ovoj smotri. Nakon što je ravnatelj Dalibor Košutić pozdravio sve prisutne, a gradonačelnik Leon Žulj otvorio samu smotru, raspoređeni u četiri kategorije, učenici su svojim nastupom oduševili publiku u kapelici dvorca Normann Prandau. Našu školu su više nego uspješno, predstavili Oleg Radolić i Tomislav Slačanac sa svojim nastavnikom Denisom Ravlićem. Kao i uvijek do sada, smotra je bila mjesto  razmjene iskustava i druženja učenika i njihovih nastavnika.

Smotru je zaokružio koncert izuzetnog tria Gig, komornog ansambla sa zavidnom biografijom, koji su svojim profesionalnim i atraktivnim nastupom pokazali granice samog instrumenta saksofona, uvjerljivo predstavili skladbe modernih skladatelja pisane upravo za ovaj trio i izmamili buru oduševljenja u prepunoj kapelici.

Nakon toga uslijedio je Državni skup nastavnika saksofona i klarineta u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje koji je potrajao do večernjih sati.

Zadovoljni odrađenim organizacijskim poslom i povratnim informacijama svih aktera ovog događaja, možemo samo poželjeti ponoviti i proširiti državnu smotru i za dvije godine!

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content