Novosti|

U Mjesecu hrvatske knjige osnovan je Belišćanski čitateljski klub (BČK) na kojem su se našli ljubitelji čitanja i dobre knjige te su, kao prvi zadatak, čitali Kruh i mast hrvatskog pisca Pavla Pavličića.

Drugi sastanak održan je 24. studenoga 2016. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, koja je i osnovala BČK. Iako je na prvom sastanku bilo samo šest entuzijasta, do sada je prijavljeno deset osoba koji su članovi BČK-a.

Na drugom susretu razgovaralo se o pročitanoj knjizi, svaki sudionik iznio je svoj stav i mišljenje, argumentirano se raspravljalo te su svi dali ocjenu pročitane knjige. Nakon pomne rasprave, zaključna ocjena bila je četiri. Za sljedeće druženje, koje će biti u prosincu, odlučeno je da će se čitati U rukavicama mi je ionako prevruće, hrvatskog autora Brune Šimleše, a članovi kluba razmislit će što bi još željeli čitati te će tako dodati sami svoje prijedloge. Knjižničarke će organizirati da svatko dobije svoj primjerak knjige na tjedan dana kako bi svi imali dovoljno vremena za čitanje zadane knjige.

Za sve one koji to žele, nije kasno priključiti se Belišćanskom čitateljskom klubu. Dovoljno je reći knjižničarkama Vlasti i Jasni: „Ja želim postati član kluba“, nazvati u Knjižnicu na 400-627, poslati poruku na e-mail knjiznica@belisce.hr ili ostaviti poruku na https://www.facebook.com/GradskaknjiznicaicitaonicaBelisce/.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content