Novosti|

Nakon radionica i druženja koje je tijekom ljeta organizirano na Citadeli korisnici Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono vratili su se u prostorije Zvona kod stare škole, čime je završena ljetna shema. U Zvonu kreće druga godina programa „ Kao da sam doma“ financiranog od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Nastavljaju se radionice samoodređenja, škola samostalnog stanovanja, s radom nastavlja i klub samozastupnika, kao i radionice koje vode volonteri (dramska, informatička, glazbena). Poludnevni je boravak organiziran za korisnike svaki dan, osim subote i nedjelje, u vremenu od 15 do 20 sati.

U sklopu projekta IPA, u Pirovcu je organizirana edukacija u trajanju od osam dana na kojoj su bilo je 15 zaposlenika udruge Zvono na kojoj su prorektorica za znanost s Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu Danijela Bratković i dr. Marija Alfirev upoznale polaznike s radom s osobama s intelektualnim teškoćama, osnovama podrške pri zapošljavanju osoba s invaliditetom te osnovama rada s osobama s invaliditetom koje će biti uključene u samostalne stambene zajednice.

Bila je ovo odlična prilika za neposredan razgovor koju su polaznici edukacijskih radionica iskoristili kako bi dobili odgovore na brojna pitanja i nejasnoće vezane uz ovu zahtjevnu i osjetljivu temu. U poslijepodnevnim satima djelatnici Zvona sudjelovali su i na radionicama na kojima je predstavljen strateški plan razvoja Zvona u sljedećih pet godina, a izvršena je i analiza organizacijske strukture udruge te planiranje za razdoblje od pet godina. Tijekom edukacije djelatnici Zvona bili su smješteni u Proni centru – centru za socijalno podučavanje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content