Novosti|

Povodom 25. obljetnice pada Vukovara dana 18. studenog 2016. godine članovi belišćanskog UHDDR-a u Koloni sjećanja odali su počast poginulim i stradalim braniteljima Vukovara, a također i svima stradalima u Domovinskom ratu.

I ove godine članovima UHDDR-a pridružili su se i obitelji, građani Belišća i predstavnici drugih udruga. Prijevoz autobusom organizirao je Grad Belišće.

U petak, 17. studenog 2016. godine, Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine već tradicionalno obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara programom “I u mom gradu Vukovar svijetli”. Paljenju svijeća i prigodnoj molitvi priključili su se članovi Udruge dragovoljaca. Nakon paljenja svijeća u Valpovu i Belišću branitelji su sudjelovali na predstavljanu knjige “58 HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” autora Damira Markuša.

U četvrtak, 16. studenog 2016. godine, u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću održana je misa za poginule i stradale branitelje, a nakon svete mise i euharistijsko klanjanje. Misu i euharistijsko klanjanje predvodio je duhovnik belišćanskih dragovoljaca fra Marin Matančić uz nazočnost velikog broja građana i dragovoljaca.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content