Novosti|

Dječji forum je osmišljena kontinuirana aktivnost DND-a Belišće od 2002. Godine. Djeca se za ovu aktivnost odlučuju dragovoljno, a radionice se odvijaju u skupinama od 15-tak djece. Ove školske godine učenici 4. c i 4.d razreda čine novi sastav belišćanskog DF „Štrumfovi“ i sastaju se svakog drugog četvrtka u prostoru Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću.

Cilj rada je razvijanje suradnje i prijateljstva među djecom putem aktivnosti koje pridonose upoznavanju prava djece, spoznaji i širenju ideje mira i međusobnog razumijevanja i suradnje.

Iz cilja proizilaze i zadaće: upoznavanje prava djeteta, razumijevanje ideje mira, izražavanje dječjeg mišljenja, upućivanje poruka odraslima te osposobljavanje djece za aktivno i djelotvorno sudjelovanje u društvu.

Djevojčice i dječaci – članovi Dječje foruma, na sastancima razmatraju određene teme i pitanja važna za ukupan život i o tome izražavaju svoje mišljenje, zahtjeve i prijedloge. Oblici aktivnosti su radionice na određenu temu, pisanje poruka, sudjelovanje na svečanostima, izleti, dopisivanje s prijateljima u svijetu, suradnja s drugim Dječjim forumima. Također su tu i zabavni sadržaji na kraju svakog sastanka DF-a.

U rad Dječjeg foruma ove školske godine aktivno su se uključili i pokazali veliki interes i velike mogućnosti članovi Leonarda Špoljarić, Dora Berečić, Antonio Brleković, Lara Zanoški, Marija Šerić, Dino Grgurić, Ines Radović, Lorena Jambrović, Petar Rosić, Toni Šimić, Alen Branković, Antonia Bungić, Petra Takać, Vinko Rapan i Matea Sobodić. Voditeljica Dječjeg foruma je Branka Vidaković.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content