Novosti|

U sklopu projekta Belišće – grad prijatelja djece, koji sufinancira Zaklada “Hrvatska za djecu”, danas (subota, 25. veljače 2017.) održana je još jedna velika aktivnost – dječji maskenbal. Maskirana povorka djece, predvođena Puhačkim orkestrom DVD-a Valpovo, krenula je u prijepodnevnim satima iz središta Belišća, preko trga i tržnice, sve do nastavno – sportske dvorane. Ondje je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, na zahtjev meštrice karnevala Monike Đogaš, predao ključeve grada u ruke maškara, točnije predsjednika Donalda Trumpa iz Dječjeg vrtića “Maslačak” i time je započela dječja vladavina Belišćem.

U Dječjem maskenbalu sudjelovalo je 18 maskiranih skupina – šest iz belišćanskog vrtića, 11 iz matične škole Ivana Kukuljevića Belišće te jedna iz Područne škole Vinogradci. Tijekom prijepodnevnih sati svi su oni, a prema procjenama je bilo oko 600 djece te oko 400 odraslih na tribinama, uživali u programu koje je osmislilo Društvo Naša djeca grada Belišća, a uz nastupe plesnih skupina iz 1.d, 2.d i 5.d razreda i žonglera iz Kluba mladih Garaža, veselo prijepodne završilo je podjelom nagrada i pokladnica svim sudionicima.

Iako su svi bili pobjednici te su sve skupine dobile nagradu organizatora, ocjenjivački žiri, u kojem je bila Silvija Kifer ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, Ana Pavlović Martinović iz Odjela za društvene djelatnosti grada Belišća, Ana Marija Svalina kao predstavnica Turističke zajednice grada Belišća, Vanja Miličević iz Lokalne razvojne agencije grada Belišća te ravnatelj Dječjeg vrtića “Maslačak” Zdenko Glasovac, odlučio je posebno nagraditi najuspješnije skupne maske – treću je nagradu osvojilo Snježno kraljevstvo učiteljice Renate Berečić, drugi se bili pekmez – vrtićarci iz Pekmez ulice s odgojiteljicama Dajanom i Valentinom, a prvu nagradu za najbolju skupnu masku osvojile su Kokice iz 1.c razreda i njihova učiteljica Dajna Đermešter iz belišćanske škole. Među pojedinačnim maskama su se istaknuli mali klaun, Super Mario i klaun Tesa, no sva su djeca zajedno uživala u plesu, pjesmi i zabavi.

U ime Društva Naša djeca, koje je osmislilo Dječji maskenbal, još jednu u nizu aktivnosti projekta Belišće – grad prijatelja djece, zahvalila se predsjednica Ivana Belcar i to prije svega Zakladi “Hrvatska za djecu”, Gradu Belišću, Turističkoj zajednici grada Belišća te tvrtkama Harburg – Freudenberger i DS Smith. No, najveća zahvala ide svoj djeci, njihovim roditeljima, odgojiteljicama i učiteljicama, te ravnateljima vrtića i škole, Zdenku Glasovcu i Darku Kovaču.

Za sljedeću aktivnost u sklopu projekta Belišće grad prijatelja djece, zadužen je Dječji vrtić “Maslačak”, pri kojem se treba osnovati zbor, koji će nastupiti na sljedećoj aktivnosti, a to je dječji festival Vedrofon.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content