Novosti|

U povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja, dvanaestero djece iz Gorice Valpovačke u pratnji predsjednice Vijeća mjesnog odbora Jasne Repček došlo je, u četvrtak, u dvosatni organizirani posjet gradu Belišću. Goste je, u Velikoj vijećnici dočekao gradonačelnik Zvonko Borić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić koji su ih počastili sokovima i s njima obišli prostorije gradske knjižnice i zgradu gradske uprave.

Nakon toga djeca su razgledala sportsku dvoranu i okušala se u kuglanju, dovezli su se u muzej i tijekom razgledavanja stalnog postava pokazali veliko zanimanje za sve budući im je to bio prvi posjet. Prošetali su do Palače Gutmann i užim centrom grada gdje su se rashladili sladoledom. Obilazak je završen vožnjom kombijem do mosta 107. brigade HV na Dravi gdje su se također kraće zadržali u razgledavanju, a posjetili su i teretanu Kajak kluba. Veliku pomoć pružila je voditeljica projekta Pomoć u kući, gđa Gordana Papišta, koja je djecu prevezla iz Gorice i pobrinula se za njihov sretan povratak.

Ovaj posjet, za koji se nadamo da je prvi u nizu i da će ga slijediti i drugi sugrađani s područja bivše Valpovštine, organiziran je u želji da prikaz razvoja industrije, naselja i društvenog života mjesta starog gotovo 130 godina približimo mlađim naraštajima kako bi što bolje upoznali svoj zavičaj.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content