Novosti|

U kampu „Vladimir Nazor“ u Savudriji proteklog tjedna održani su 14. susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Susrete je otvorio ministar branitelja Predrag Matić, glavni pokrovitelj ovih susreta, dok je Udruga dragovoljaca nositelj svih programa i aktivnosti susreta.

Ovogodišnje natjecanje okupilo je 460 djece u dobi od 7 do 15 godina iz svih županija koja su se natjecala u više sportskih disciplina (nogomet, graničar, odbojka, elektronski pikado, stolni nogomet i playstation), kao i u nizu radionica (likovna, glazbena, edukativna, škola u prirodi).
Cilj Susreta djece hrvatskih branitelja jest druženje djece, te razvijanje znanja i osjećaja prema Domovini.

Naša županija, Osječko-baranjska, bila je zastupljena sa 21 djetetom, dok je Belišće predstavljalo sedmero djece. Djecu je vodilo 3 voditelja, Josip Dukmenić, Mladen Dukmenić i Marko Vakula, te koordinator za županiju Zlatko Rogač, koji su sve vrijeme pazili na djecu i vodili brigu o njima.

Osim igara, za djecu su organizirani razni zabavni sadržaji i kupanje. Na završnoj večeri službeno su proglašeni rezultati po disciplinama i radionicama, a najuspješniji natjecatelji nagrađeni su medaljama i prigodnim poklonima.
Osječko-baranjska županija osvojila je ukupno 5 medalja. Zlatnu medalju u stolnom nogometu osvojili su Davor Dorkić i Luka Šargač, srebrnu, također u stolnom nogometu, Marko Galić i Teo Ranogajec, brončanu u playstationu osvojio je Belišćanin Adam Medved, brončanu medalju u glazbenoj radionici Iva Dukmenić te brončanu u elektronskom pikadu Ivona Vakula.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content