Novosti|

Tijekom protekla dva dana Muzej „Belišće“ održao je manifestaciju Dani otvorenih vrata, prilikom koje su posjetitelji mogli razgledati stalni postav Muzeja. Prvi dan, pedesetak posjetitelja iskoristilo je lijepo vrijeme i razgledalo kako poznati postav tako i nekoliko novotarija koje su u proteklih nekoliko mjeseci obogatili ponudu Muzeja.

Dani otvorenih vrata također su bili dobra prilika za suradnju s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića u Belišću te su drugi dan manifestacije organizirani kratki izleti za učenike prvih, trećih i četvrtih razreda. Stotinjak učenika posjetilo je obje zgrade Muzeja te izložbeni prostor Turističke zajednice grada Belišća.

Također, Dani su obuhvaćali posljednja dva dana izložbe Retrospektiva sporta u gradu Belišću koju su prije dva tjedna postavili članovi Udruge za kulturu i umjetnost ZUM uz suradnju s voditeljem Muzeja „Belišće“.

Ovom prilikom još jednom podsjećamo sve čitatelje da ako posjeduju stare fotografije sporta u Belišću donesu iste u Muzej na skeniranje kako bi se obogatio fundus Muzeja, a posebno dok traje projekt digitalizacije fotografske građe Muzeja.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content