Novosti|

Dan sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2017. godine u dopodnevnim satima DVD Belišće obilježio je posjetom Dječjem vrtiću “Maslačak” u Belišću. U dvorišnom prostoru vrtića za okupljenje mališane i njihove odgojiteljice prezentirana je vježba s vatrogasnim vozilom i korištenje vatrogasnih mlazeva. Ujedno su djeca imala priliku vidjeti vatrogasce u zaštitnim intervencijskim odjelima i opremom za disanje koju koriste na požarnim intervencijama, što ih je veoma zanimalo, a poneki mališani okušali su se u korištenju vatrogasne opreme.

U 14 sati s predstavnicima Vatrogasne zajednice grada Belišća i ostalim predstavnicima DVD-a nazočili su na prijemu u Gradskoj upravi povodom Dana sv. Florijana, gdje je prisutne vatrogasce primio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

U večernjim satima članovi DVD-a Belišće u svečanim odorama prisustvovali su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću, gdje je na početku mise prisutne vatrogasce pozdravio župnik fra Branko Janjić uz kratki osvrt i biografiju sveca Florijana. Nakon večernje svete mise članovi DVD-a Belišće u prostoru vatrogasnog doma održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ predsjednika Slavka Milekića i zapovjednika Dubravka Čovčića koji su čestitali Dan sv. Florijana i zahvalili se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva, gdje je kao gost nazočio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content